René Bussink

RenesanS

Als kind droomde ik van een leven als zeeman, maar na een kortstondige carrière als baggeraar, gekozen voor de opleiding Civiele Techniek en Milieukunde. Vervolgens carrière gemaakt als manager bij diverse adviesburo’s en op het ‘moment suprême’, gekozen om écht mijn hart te volgen. Voor de buitenwereld een onlogische keuze. Voor mezelf: Mijn beste keuze ooit! Want ik heb ontdekt dat het er in het leven om gaat dat je keuzes durft te maken waar je hart van gaat zingen. En sindsdien geniet ik iedere dag, omdat ik nu andere mensen mag helpen bij het maken van keuzes waar hun hart van gaat zingen.

René als team- en leiderschapscoach:

Gedurende mijn carrière als leidinggevende heb ik diverse management-, bedrijfskundige, leiderschaps- en coachingsopleidingen gevolgd. Gaandeweg werd het steeds duidelijker dat het de mensen in organisaties zijn die het verschil maken en dat er voor organisaties de meeste winst valt te behalen als ‘de mens centraal’ wordt gesteld. Ook al klinkt dit heel logisch, de praktijk van alle dag laat zien, dan ‘de mens in organisaties’ vooral als ‘lastig’ wordt ervaren.

Organisaties besteden kapitalen om medewerkers te managen, zonder te weten wat de mens achter de medewerker nu precies drijft. In de meeste organisaties vinden we dit normaal. Maar een medewerker managen zonder dat je weet wat hem of haar drijft is even zinloos (en gevaarlijk) als een blinde een auto laten besturen. Je kunt heel druk zijn met het uitleggen aan een blinde dat hij voor een bocht moet remmen en vervolgens nog veel drukker met het herstellen van de schade omdat die blinde de bocht over het hoofd heeft gezien. Deze ‘negatieve spiraal’ doorbreken is mijn passie.

Mijn specialiteiten zijn:

Vanuit mijn achtergrond, ervaring en interesse ben ik het meest van waarde voor hoogopgeleide professionals die als leidinggevende of als (startende) ondernemer écht het verschil willen maken. Veelal zijn dit mensen die een intrinsieke drive hebben om de wereld mooier te maken. Niet alleen ter meerdere eer en glorie van zichzelf, maar omdat ze geloven dat een betere wereld bij jezelf begint. En door hierin het goede voorbeeld te geven, weten ze dat er als vanzelf meerwaarde wordt gecreëerd.

 

• Teamontwikkeling;
Als team- en leiderschapscoach maak ik gebruik van mijn uitgebreide ervaring als leidinggevende. Door deze ervaring te combineren met mijn coachingsvaardigheden en gebruik te maken van een revolutionaire drijfverentest (CVI=CoreValueIndex), ontstaat er bij de individuele teamleden zelfinzicht en bewustwording, waardoor er ruimte komt voor wederzijds begrip en respect. Hierdoor durft ‘de mens achter de medewerkers’ tevoorschijn te komen, waardoor onzichtbare belemmeringen als vanzelf verdwijnen en een team veel meer waarde creëert.

 

• Zelfleiderschap;
Hoe beter je jezelf (je verlangens en drijfveren) kent, hoe effectiever je bent als leidinggevende. Als leiderschapscoach help ik jou om je zelfinzicht te vergroten, zodat je er bewust voor kunt kiezen om datgene te doen wat jij blij van wordt. hiervoor gebruik ik onder andere de CVI van Taylor Protocols en de Creatiespiraal van Marinus Knoope.


• Stimuleren bewustwording:
Heel veel zaken die we als ‘normaal’ beschouwen, omdat we dit nu eenmaal zo hebben geleerd, blijken contraproductief te zijn. Als sparringpartner bied ik jou een spiegel die je kunt gebruiken om je hiervan bewust te worden. Behalve de ervaringen uit mijn eigen bewustwordingsproces (verwoord in mijn boek Ieder-Eén is Al-eén), gebruik ik de Tzolkin (gebaseerd op de Maya-kalender).

Mijn kennis en ervaring:

• Coach (Nobco erkend)
• Noloc-gecertificeerd Loopbaancoach en Talentrecruiter
• Gecertificeerd coach CVI (CoreValueIndex™)
• Gecertificeerd Creatiecoach (gebaseerd op de creatiespiraal van Marinus Knoope)
• Toepassen van de Tzolkin (gebaseerd op de Maya-kalender)
• Toepassen van het gedachtegoed van Patrick Lencioni (Vijf frustraties van teamwork)
• Ervaring met toepassing en integratie van diverse leiderschapsmodellen en persoonlijkheidstest
• Zowel veel praktische bedrijfskundige ervaring als ook theoretisch (MBA: Master of Business Administration)
• Persoonlijke en zakelijke begeleiding van (startende) ondernemers en hoogopgeleide professionals
• Recruitment van hoogopgeleide (veelal technische) professionals

Laatste blog van René

Ben jij een teamplayer?

sep 14, 2018

Veel organisaties zijn gek op teamplayers. Waarom? Omdat teamplayers bepaalde eigenschappen bezitten die heel waardevol zijn voor een organisatie. En daarom is het vinden (én binden) van mensen die over deze eigenschappen beschikken misschien wel de grootste uitdaging waar veel organisaties op dit moment mee worstelen. Maar hoe komt dit eigenlijk?

Referenties van René

X