Marja Rijsdijk

DialoogAtelier

Achtergrond

Mijn interesse in intermenselijke relaties, houding en gedrag (verbaal en non-verbaal) heeft door de jaren heen geleid tot verdere verdieping in de theorie van organisatie- en cultuurveranderkunde. Het in beweging brengen van mensen door het creëren van dialoog, bewustwording en reflectie is mijn drijfveer. Het leidt tot inzicht, verandering, ontwikkeling en persoonlijke groei. Mijn intrinsieke motivatie is om samen te verbinden, te vertrouwen, te falen en te balen en te leren en te ontwikkelen.

Ik als team- en leiderschapscoach

Mijn kracht is te luisteren naar wat niet wordt gezegd. Kenmerkend voor mijn aanpak is het losdenken van de inhoud en aandacht voor de mens achter de leider en/of professional. Ik creëer graag verbinding en onderling vertrouwen door rust en respect te geven aan elkaar. Oprecht naar elkaar te luisteren, door te vragen, open, eerlijk en nieuwsgierig te zijn. Ik werk met creatieve vormen om de dialoog te stimuleren. In een natuurrijke en inspirerende omgeving, los van de werkomgeving. Mijn afkomst van Zeeuwse ouders en opgegroeid in de regio Den Haag in combinatie met plezierige en betrokken werk- en privérelaties in Noord-Nederland heeft mij gevormd als mens en tot een coach en adviseur met een nuchtere aanpak en een gezonde dosis humor.

Mijn specialiteiten

Naast mijn professionele HR- en veranderkundige opleidingen ben ik opgeleid tot theatercoach, actrice en regisseur. Binnen het theater draait alles om de dialoog en om visie, verbinding, vertrouwen en samenwerking. Het verbeelden en uitbeelden van een personage door lichaamstaal, mimiek, intonatie, expressie en emotie heeft een waardevolle bijdrage geleverd om houding en gedrag, onderstroom en weerstand in organisaties feilloos te herkennen en te benoemen. En laten we eerlijk zijn, het (werkende) leven is uiteindelijk een ‘spel’ waarin het draait om verbinding en vertrouwen.

Ik daag op inspirerende wijze bestuur en management uit om ingesleten gedragspatronen, interne spanningsvelden en lastige situaties bespreekbaar te maken. Er ontstaat visie, verbinding en vertrouwen. Ik denk graag mee met een projectmatige en praktische veranderaanpak, leiderschapstrajecten en met de ontwikkeling naar een wendbare lerende organisatie.

Kennis en ervaring

Mijn ervaring ligt vooral in de publieke sector en ik heb ruime ervaring met IT-managers in hoger- en middenkader en professionals binnen de Rijksoverheid. Ik ben opgeleid tot HR-Professional (Postbachelor) en volgde een Masterclass Veranderkunde op Nyenrode Business Universiteit. Ik ben bovendien opgeleid in Verandermanagement door Arend Ardon van de Holland Consulting Group en ben overtuigd van zijn filosofie. Daarnaast ben ik geaccrediteerd Insights Discovery-trainer waarbij het gaat om de principes: ‘Ken je zelf, Ken de ander en Ken de kracht van teamontwikkeling’.

Ik heb het genoegen om bestuursraden, managementteams, afdelingsteams en OR-teams te begeleiden en te coachen op verandering en ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast ontwerp en begeleid ik programma’s voor team- en leiderschapstrajecten.

Laatste blog

Weerstand bij Verandering? … Creëer Dialoog!

sep 28, 2018

Bam! Er ligt een veranderopgave op tafel. Uitgedacht, uitgewerkt, goedgekeurd, vastgesteld. De top van de organisatie heeft er vele overleggen aan besteed. Er zijn inspanningen geleverd in heisessies en in directie-overleggen. Er zijn management- en leiderschapsdagen georganiseerd. Mooi! We kunnen de verandering uitvoeren zoals gepland. Zoals beschreven in een inventief veranderplan. Er wordt zelfs een [...]

Referenties

  • Met veel plezier heb ik met Marja Rijsdijk samengewerkt. Zij weet complexe situaties met flair naar haar hand te zetten. Op natuurlijke wijze combineert ze haar grote mate van kennis over veranderprocessen met de praktijk en weet ze de stakeholders op verschillende niveaus in de juiste richting te krijgen.  Marja maakt continue de verbinding tussen hoofd en hart en daagt haar omgeving uit om dit ook te doen. Ze heeft een scherp oog voor groepsdynamiek, weet de juiste interventies in te zetten en stimuleert haar omgeving om ‘het gesprek aan te gaan’ voor het beste resultaat. Ik kijk graag uit naar een hernieuwde samenwerking!

    Petra Sommer - Ministerie van Economische Zaken
  • Marja verstaat het vak van het begeleiden van veranderprocessen als geen ander. Als directeur Infrastructuur hebben verschillende divisies en teams mogen ervaren dat haar inspirerende en professionele aanpak tot daadwerkelijke verandering en betere verbinding in de teams leidt. Haar aandacht voor de mens achter de teamleider en divisiemanager maakt niet alleen het effect blijvend en groter, maar is ook gewoon vanuit menselijk oogpunt heel fijn. Het is namelijk erg prettig en leuk om met de persoon Marja samen te werken.

    Wout van Wijngaarden - DICTU
X