Marc Bekker

Team Inspirator

Na een opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie heb ik vier jaar als beroepsofficier gewerkt bij de Genie. In de jaren daarna heb ik op verschillende manieren – aan beide kanten – te maken gehad met de relatie tussen leiderschap op teamprestaties. Omdat ik een natuurlijke drang / passie heb om te verbeteren, heb ik mezelf hierin gespecialiseerd. Ik omschrijf mezelf als: gevoelig, oprecht, open, direct, gedreven en liefdevol confronterend.

Marc als team- en leiderschap coach:
Hoe meer weerstand, hoe leuker ik het vind. Ik hou namelijk van uitdagingen en vind het geweldig als we zo ver zijn dat mensen hun eigen weerstanden weten te overwinnen. Dat voelt ook als een overwinning voor mij (en ik hou van winnen 🙂 ). Ik werk op zowel mentaal als “gevoels” niveau.
Mijn aanpak heeft een sterke link met het model dat Patrick Lencioni beschrijft in zijn boek “Vijf frustraties van Teamwork”. Ik geloof dat een gezonde basis (teamcultuur, mensgericht leiderschap) garant staat voor intrinsieke motivatie en daarmee een bloeiend resultaat.

Mijn specialiteiten zijn:

• persoonlijk leiderschap;
Veel leiders zijn wel succesvol, maar missen “iets”. Ik werk er graag samen met je aan om dat “iets” te vinden en daar gevolg aan te geven.
• leiderschap ontwikkeling;
Ik coach graag leiders op een stijl die intrinsieke motivatie stimuleert en die helpt om het beste uit mensen naar boven te halen. Dat doe ik heel pragmatisch met het gedachtegoed van Situationeel Leiderschap II (Blanchard) in de achterzak.
• team ontwikkeling;
Mijn kracht ligt bij teams waar “het niet lekker loopt”. Ik verbind het team meet hun “droom” en bouw met hen (en hun leider natuurlijk) aan een teamcultuur waarin mensen opbloeien en inspiratie en bezieling (her)vinden. Ik bereik harde resultaten via de softe factoren.

Mijn kennis en ervaring:

• Koninklijke Militaire Academie (studierichting Genie / techniek)
• gecertificeerd op DISC (DISC-factor)
• Gecertificeerd trainer Situationeel Leiderschap II (SLII, Blanchard Nederland)
• Basis NLP
• Appreciative Inquiry (waarderend onderzoek)
• Toepassen en integreren van de modellen en het gedachtegoed van Patrick Lencioni (Vijf frustraties van teamwork) en Ricardo Semler (Semco)
de meeste overige leiderschap- en communicatiemodellen.

Laatste blog

Welk type leider ben jij?

jun 19, 2018

Leiders heb je in veel soorten en maten. In veel typeringen en in veel kleuren. In dit artikel maak ik een verdeling in rode, gele, groene en blauwe leiders. En laat ik je weten welke type leider het beste is. Benieuwd welke kleur jij bent? Lees dan snel verder..

Referenties

 • Marc Bekker heeft met het management gewerkt om van het Team een eenheid te creëren. Er is gewerkt aan onderlinge communicatie en heeft bij gedragen dat het Team ook elkaar van eerlijke feedback voorziet. Hij heeft ons bewust gemaakt van de mogelijke leiderschap stijlen welke wij momenteel veel gebruiken en welke beter zou passen bij bepaalde situaties. Kortom veel geleerd.

  Hans Nouwens - Sportbedrijf Oosterhout
 • “Marc begeleidt ons bedrijf Root en mij persoonlijk al enige tijd. Hij stelt je in staat om het beste uit jezelf en het bedrijf te halen. Dat doet hij op een dusdanige manier dat het je eigen ideeën zijn die je verder brengen. Vooral Marc’s manier om frustratie om te zetten in een positieve insteek vindt bij mij waardering. Ik heb echt het gevoel dat Marc ons in staat stelt om de rem er af te krijgen.”

  Peter Spekreijse - Root B.V.
 • Marc is door zijn inlevingsvermogen en doelgerichte aanpak gevraagd om coachingssessies te begeleiden op zowel persoonlijk als teamniveau. Hij confronteert op juiste wijze, is betrokken en krijgt het vertrouwen van medewerker en manager.
  Bovendien is Marc een fijn en plezierig mens om mee samen te werken.

  Joke Mens - Agrifirm
X